Ő a világ legszomorúbb jegesmedvéje

 

Pizzát egy bevásárlóközpontban tartják fogságban Kínában. Januárban került a plázába, azóta rendszeresen szerepel a címlapokon. Az állatvédő szervezetek ugyanis folyamatosan tiltakoznak az elhelyezése ellen.

A Pizza névre hallgató, 3 éves állatot egy brit vadaspark befogadná, ám az üzletközpont tuljadonosa egyelőre hallani sem akar erről. Sőt, a cég egy egész állatkertet tervez megnyitni a bevásárlóközpontban, többek között olyan ritka védett állatokkal, mint a Kínában őshonos óriáspanda és a fehér tigris.

Fejét lengeti és fel-alá sétál egy nagyjából 10 méter hosszú területen Pizza, a világ legszomorúbb jegesmedvéje. A szakemberek szerint minden jel arra mutat, hogy az állat frusztrált és mentálisan leépülőben van.

A 3 éves nőstény medvét a dél-kínai nagyváros, Kanton egyik bevásárlóközpontjában tartják fogva, a vásárlók szórakoztatására. Januárban került ide, azóta rendszeresen szerepel a címlapokon. Az állatvédő szervezetek ugyanis folyamatosan tiltakoznak az elhelyezése ellen.

Pizza pártfogói már 1 millió aláírást gyűjtöttek össze, szerte a nagyvilágból, így akarják a helyi kormányzati szerveket meggyőzni arról, hogy szüntessék meg az áldatlan állapotot.

A jegesmedve sorsa tehát az illetékes hatóságok kezében van.