Szörnyű baleset a vidámparkban

 

Négyen meghaltak balesetben a Dreamworld ausztrál élményparkban, ahol felborult egy gumicsónak egy gyors sodrású, zuhatagos folyót imitáló attrakción.

Négyen meghaltak balesetben a Dreamworld ausztrál élményparkban. Az üzemeltető és a rendőrség közlése szerint a négy fiatal felnőtt , két férfi és két nő vesztette életét, mikor gumicsónakjuk felborult a háborgó mesterséges hullámokban.

Az áldozatok közül üzemzavar miatt két embert kivetett magából a mesterséges folyó, ketten pedig az áramló vízben vesztették életüket. Az üzemeltető sokáig csak annyit árult el a baleset körülményeiről, hogy négyen megsérültek a Thunder River Rapids nevű, egy gyors folyású és zuhatagos folyót imitáló attrakción. Utólag kiderült, hogy a négy áldozatból ketten rokonok voltak.


A queenslandi rendőrség későbbre ígért részleteket a tragédiáról, a baleset helyszínét jelenleg drónnal vizsgálják.

30 éve készült a mesterséges folyó

Az ausztráliai Aranyparton (Gold Coast) fekvő Dreamworld az ország legnagyobb élményparkjaként reklámozza magát, több mint 50 attrakciót kínál. A Thunder River Rapids nevű mesterséges folyó 1986 óta üzemel, a látogatók kerek gumitutajokkal haladnak végig rajta.