Elkészült a manőverút a magyar-szerb határon

 

Példátlan gyorsasággal, 60 nap alatt megépítette a büntetés-végrehajtás a határvédelmi szervek reagáló képességét javító manőverutat a magyar-szerb határon. A biztonsági határzár mellett húzódó, 150 kilométer hosszú út lehetővé teszi, hogy a rendőrök és katonák esőben és hóban is folyamatosan tudjanak járőrözni, illeve szükség esetén végre tudják hajtani a védelmi erők gyors átcsoportosítását.

A 150 kilométer hosszú, zúzottkő burkolatú út 3,5 méter széles, két oldalán padkával. Az út mellett, 140 kilométer hosszan vízelvezető árkot is kialakítottak. Megépült két vasúti átjáró és hat híd is. A manőver út 40 centiméteres, cementálással stabilizált alapja a 4,5 tonnás járműveket is elbírja. Az úton a megengedett maximális sebesség 60 kilométer/óra.

60 nap alatt megépítette a büntetés-végrehajtás a határvédelmi szervek reagáló képességét javító manőver utat a magyar-szerb határon. A biztonsági határzár mellett húzódó, 150 kilométer hosszú út lehetővé teszi, hogy a rendőrök és katonák esőben és hóban is folyamatosan tudjanak járőrözni, illeve szükség esetén végre tudják hajtani a védelmi erők gyors átcsoportosítását.Fotó: hirado.hu Fotó: hirado.hu

A manőver utat a közforgalom előtt nem nyitják meg, azt csak a határ védelmét ellátó rendőri és katonai egységek használhatják.