Alkotmánybírósághoz fordul az LMP

 

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul az TAO pénzek titkosítása miatt, és várja az ellenzéki pártok támogatását is az elegendő aláírás összegyűjtéséhez.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy megküldte az ellenzéki pártoknak beadványát. Ez az Alkotmánybíróságon támadná meg azt a törvénymódosítást, amely végképp titkosítaná az adókedvezmény formájában osztogatott állami pénzeket.

Felidézték: a bíróság egy LMP által indított perben néhány hete kimondta, hogy az adókedvezmény is közpénznek számít, így azok összegeit is kötelező kiadnia a kormánynak. A Fidesz ezt követően olyan törvénymódosítást fogadott el, ami a jogi környezetet megváltoztatva tenné végképp titkosíthatóvá az adókedvezmény formájában osztogatott pénzeket.

A Fidesz a bírósági döntést követően régi szokásának megfelelően a törvény megváltoztatásával próbálta folytatni a titkolózást, de az LMP szerint ezt csak alaptörvény-ellenesen teheti meg, a párt ezért az Alkotmánybírósághoz fordul - közölte Szél Bernadett.

Kapcsolódó tartalom