Ez történt pontosan a londoni gorilla szökése után

Óriási riadalmat okozott a londoni állatkert múlt hét csütörtökön kiszabadult gorillája, Kumbuka, aki több mint két órán keresztül felügyelet nélkül kószált. Elfogása után azt vizsgálták, hogy mit csinálhatott a rövid szabadsága alatt.

A csütörtökön elszabadult óriási hím az első vizsgálatok alapján öt liter hígítatlan ribizlilevet ivott meg, de az állatorvosok további meglepetésekre számítanak – írja az Independent.


Kumbukát múlt hét csütörtökön délután ötkor hívták vacsorázni privát szobájába. Mivel ő a legnagyobb ezüsthátú gorilla, a nőstényektől elkülönítve eszik, különben mindenki ennivalóját felfalná. Kis szobájának ajtaját azonban rosszul zárták be, és a biztonsági ajtót is elfelejtették lezárni, így kiszabadult.

Az állatkertben vészhelyzetet hirdettek, mindenkinek be kellett zárkóznia valamelyik épületbe, nehogy kárt tegyen bennük a kiszámíthatatlan gorilla. Kumbuka közben a nyílt terepen kószált és szabadon garázdálkodott. De az állatkert falainak megmászása helyett inkább a sűrű ribizlilevet választotta, melyet pillanatok alatt betermelt. Ezután altatólövedéket kapott, és mintha semmi sem történt volna, kis szobájában folytatta a nassolás, majd családjával töltötte az estét.

Kumbuka családjáról videó is készült:

A gondozók rendkívül büszkék voltak a gorillára, aki elszökése után nem randalírozott, nem tört be ajtókat vagy ablakokat, csupán kisétált a szabadba vacsora után. Ő a második gorilla, aki belekerült a nemzetközi sajtóba. Az első az amerikai Cincinnati Állatkert egykori híressége, Harambe volt, aki egy beeső kisgyermeket kapott karjába, de túl agresszívan húzta maga után, ezért gondozói lepuffantották.