Kukásautóval robbantott Kuvaitban

Robbanószerrel megrakott kukásautóval hajtott egy egyiptomi férfi Kuvaitban egy autónak, amelyben öt amerikai katona utazott. A katonáknak nem esett bajuk, de a merénylő súlyosan megsérült, őrizetbe vették. A férfinél a hatóságok az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettől származó iratokat találtak. Az akciót azonban eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Ez az első merényletkísérlet amerikai katonák ellen az olajban gazdag emírség területén.

A férfinél – akit a sikertelen támadást követően őrizetbe vettek – a hatóságok az Iszlám Államtól származó iratokat találtak.

Ez az első merényletkísérlet amerikai katonák ellen az olajban gazdag emírség területén, amely az Egyesült Államok hű szövetségesének számít a térségben.

A kuvaiti állami hírügynökség (KUNA) az 1988-as születésű Ibráhim Szulejmánként azonosította a merénylőt.

A KUNA szerint az öt amerikai katona nem sebesült meg, Szulejmánnak viszont számos csonttörése és egyéb sérülése is lett.

Tavaly az IÁ magára vállalat egy öngyilkos merényletet, amelyet egy kuvaiti síita mecset ellen követtek el. Akkor 27 ember vesztette életét és sokan megsebesültek.
A mostani sikertelen támadás elkövetőjeként azonban eddig nem jelentkeztek az iszlám szunnita ágához tartozó dzsihadisták.