Nem csökken az online lakásbiztosítások átlagdíja

Az év első nyolc hónapjában megállt az online lakásbiztosítási szerződések átlagdíjának lassú csökkenése, az ügyfelek átlagosan 22 400 forintot fizettek szerződésenként évente, ami megegyezik a tavalyi átlagos díjmértékkel - közölte a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál.

Az elmúlt pár évben a lakásbiztosítási átlagdíjak évről évre 1-2 százalékkal csökkentek, az idén azonban ez a tendencia megállt. Az eltelt időszak alapján még nem lehet megállapítani, hogy időszakos megtorpanásról van-e szó, vagy pedig a casco díjakhoz hasonlóan, a lakásbiztosítási díjak alakulása is trendfordulóhoz érkezett – tették hozzá.

Forrás: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A díjak település- és lakástípusonként is eltérnek: a legtöbbet, átlagosan 27 700 forintot a fővárosiak fizetnek ingatlanjaik biztonságáért, a megyeszékhelyeken 21 800 forintot, míg a többi településén 21 000 forint az átlag díjszint.

A lakásbiztosítások a társasházi lakásoknál a legolcsóbbak, országos szinten 14 300 forintos átlagdíjjal kalkulálhatnak az ügyfelek, sorházakra, illetve ikerházakra 25 000, illetve 26 700 forint, míg családi házaknál 29 500 forint az éves díj átlagosan.