Pukli kilép a Tanítanékból

Pukli István kilép a Tanítanék Mozgalomból, de tovább dolgozik az oktatásügyért - ezt a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a tavaszi pedagógus tüntetések egyik vezetője maga jelentette be a Magyar Nemzetnek adott interjúban szerdán.

Fontos számomra az oktatás ügye, de szakmai szempontból. A cél az oktatási rendszer megreformálása és újraépítése az alapoktól – nyilatkozta a gimnáziumigazgató.

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A pedagógusdemonstrációk egyik vezéralakja szerint nem jó, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozott a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló tüntetéshez. Úgy véli, ha szervezetként kiállnak ilyen átpolitizált, megosztó ügyek mellett, akkor rengeteg támogatót veszíthetnek, és az emberek ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül.

“Nem vagyok más ember, mint amikor elindultam ezen az úton. Próbáltam, menet közben is hangoztatni, hogy nem vagyok a baloldal messiása, és ne várják azt tőlünk, a Tanítanék Mozgalomtól, hogy majd mi megbuktatjuk az Orbán-kormányt” – hangsúlyozta Pukli István.

A politikai karrier építésére vonatkozó kérdésre reagálva pedig úgy fogalmazott: “Mindennap másképp gondolkodom. Az egyik nap így ébredek fel, a másik nap úgy.”