Elég lenne az öreg Nokia 3310? Megcsinálták megint

Hányszor hallani: nekem bőven jó volna egy régi Nokia, ami akkor sem törik, ha leejtem. Íme.

Tisztelegve a jó öreg Nokia 3310-es előtt, az Uhans elkészítette a finnek telefonjának mai megfelelőjét, az A101-et. A viszonylag új kínai cégnek ez a harmadik telefonja.

Eric Wu vezérigazgató kedvence volt a 3310-es, amit nyugodtan leejthetett, mégis működött tovább.

Elmondása szerint példaképként a legendás Nokia lebegett a szeme előtt. Nem akarnak mindenkinek tetszeni, mondta el több nyilatkozatában: a készüléket azoknak szánják, akik nem akarnak csúcsmodellt, nem igényelnek fölösleges, senki által nem használt funkciókat.

Ehhez képest kissé szokatlan megközelítésű videó készült a termékről: magasból, lakótelepi emeletről ejtették le egy Nokia 3310-essel együtt. Az eszményített Nokia használhatatlanra tört, az Uhans is elrepedt ugyan, de működőképes maradt.

UHANS-A101

Az A101 vásárlói vélhetően kevéssé érzékenyek a műszaki paraméterekre. Az 5 hüvelykes kijelzővel rendelkező telefon Android 6.0 operációs rendszert futtat. Fedele alatt négymagos, MT6737 1.3GHz-es processzor, 1GB RAM, és 8GB belső tárhely található. Több online üzletből ingyen postázzák magyarországi címre is mintegy 18 ezer forintért.