Megérkeztek a Teréz körúti robbantás iratai az ügyészségre

Megérkeztek a szombat esti, Teréz körúti robbantás iratai az ügyészségre. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tájékoztatta a szervezet szóvivője hétfő délután közleményben az MTI-t.

Nagy Andrea azt írta: a szombat esti, Teréz körúti robbantás ügyében beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai “kifejezetten a rendőrök voltak”, így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. A rendőrség ezért az ügyet átette a Központi Nyomozó Főügyészségre, az iratok megérkeztek az ügyészség épületébe – tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a nyomozást több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség. Soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve nyomoznak – emelte ki.

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke hétfő délelőtt beszélt arról, hogy estétől a Központi Nyomozó Főügyészség “veszi át az ügy irányítását”.