Fidesz: törvénysértő az MSZP és a PM vasárnapra tervezett rendezvénye

A Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordult a Fidesz, mert törvénysértőnek tartja az MSZP és a PM vasárnapra, a kvótanépszavazás napjára tervezett rendezvényét.

Az MSZP korábbi bejelentése szerint vasárnap délutánra a fővárosi Vörösmarty térre, a Szabad Európa-napra várja szimpatizánsait, a PM pedig az Országház elé, a Kossuth Lajos térre szervez tüntetést.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn újságíróknak azt mondta: mind az MSZP, mind a PM tervezett rendezvénye közvetlenül összefüggésben áll a népszavazással. “Ez tartalmilag – bármit is mondanak – választási nagygyűlésnek minősül”, amit a szavazás napjára kifejezetten tilt a választási eljárási törvény – mutatott rá.

Ezért a Fidesz arra hívja fel a két ellenzéki pártot, hogy tartsa be a választásra vonatkozó előírásokat, és “ne valósítsák meg azt a nyílt jogszabálysértést, amelyre készülnek” – közölte a kormánypárti politikus.

Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Fidesz nevében hétfőn beadvánnyal fordult az NVB-hez, kérve a jogsértés megállapítását és a jogsértéstől eltiltást.