Tanúvédelmet kaphat a nyomravezető

A szombati budapesti, Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének személyét a rendőrség bizalmasan kezeli, az eljáró hatóság szükség esetén megvédi a tanút - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap este.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány korábban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nettó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

A honlapon megjelent közlemény szerint az összeg annak fizethető ki, aki egyebek mellett az elkövető személyéről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi – írták a közleményben. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Az országos rendőrfőkapitány a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

A 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő elkövető ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt folytatnak eljárást.