M1: hazaindult a megvert magyar kamionos

Csütörtök hajnalban vertek meg migránsok. A férfi azt mesélte az M1 tudósítójának, hogy vascsövekkel és fogókkal támadtak rá. Több fogát kiverték, a fejét pedig négy helyen kellett összevarrni a kórházban. Mindezt csak azért, mert elküldte a migránsokat, akik a kocsi rakterébe próbáltak bemászni.

Arra lett figyelmes, hogy az autó billeg, mintha a szél mozgatná, ám amikor kinézett, a tükörben két embert látott matatni – emlékezett vissza a támadás előtti percekre Bárándy Attila, akit csütörtök hajnalban vertek meg migránsok Calais előtt körülbelül 100 kilométerre.

Azt mondta: mikor odament, hogy elzavarja a kamionjától a migránsokat többen körbeállták, és ütni kezdték. Még menekülés közbe is ütötték azzal a kombinált fogóval, amivel elvágták a plombazsinórt. Az autóban sem volt biztonságban: a migránsok betörték az üveget, bemásztak a kamionba, ahol tovább ütötték, azt akarták, hogy vigye el őket Angliába.

A magyar kamionos hiába dudált, a mellette lévő kamionokból nem kapott segítséget. Szerinte azért, mert a többi sofőr nem mert szembeszállni a migránsokkal.

A férfi arcát négy helyen kellett összevarrni. Az egész teste megdagadt, mindenhol kék és zöld véraláfutások borítják. Mivel a migránsok több fogát is kiverték, a támadás óta egy falatot sem tudott enni.

De aludni sem tud, mint mondta: rémálmok gyötrik, éjjelente gyakran felriad, úgy érzi, ilyenkor újra átéli a támadást. Azóta egyszer a rendőrökkel már járt a támadás helyszínen. Egyelőre elképzelni sem tudja, hogy mikor lesz képes újra kamionba ülni.

Egyszer már bement, de remegni kezdett, ezért Magyarországon pszichológus segítségét kéri majd.

A férfi már úton van debreceni otthonába, várhatóan vasárnap délután érkezik haza családjához. Az orvosi kezelését itthon folytatják majd. A teljes gyógyulás hetekig eltarthat.