Így formálná a világot saját képére Soros

Soros Györgyöt sokan a manipuláció nagymesterének tartják, nem csoda, hiszen egy-egy húzásával akár országokat tud romba dönteni.

A magyar származású amerikai milliárdos tetteit eddig könnyen lehetett összeesküvés-elméletnek titulálni, azonban a DCLeaks által kiszivárogtatott dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a milliárdos áll számtalan aknamunkát végző mozgalom mögött.

Kifinomult módszerek 

Az activispost.com nevű oldal összegyűjtötte a milliárdos 10 legnagyobb machinációját. A pontok között szerepel, hogy előnyt próbál kovácsolni az európai migránsválságból, illetve igyekszik átalakítani Európa és az Egyesült Államok bevándorlási törvényeit.

– A kiszivárgott dokumentumokból látszik, hogy Soros György a civilszervezetein, illetve egyes politikusokon, politikai aktorokon keresztül próbálja egy-egy társadalomban elfogadottá tenni a saját ideáit, véleményét. Továbbá mainstreammé akarja tenni azokat az emberi jogi fundamentalista, szélsőségesen liberális gondolatokat, amelyek fémjelzik az civilszervezeti hálójának működését – magyarázta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 Médiaklikk című műsorában.

Új időszámítás kezdődött

Szakértők szerint a DCLeaks által kiszivárogtatott dokumentumok új időszámítást jelentenek Soros György megítélését tekintve, hiszen eddig, ha bárki véleményt mert formálni ebben a témába, rásütötték, hogy konspirál.

– Az elmúlt időszakban egy új fejezet nyílt a Soros György, illetve az általa finanszírozott szervezetek életében. Olyan információk kerültek napvilágra, amelyek 2010 előtt egyáltalán nem, vagy csak szűk körben voltak ismertek. Kiderült, hogy média- és politikai befolyással, illetve civilszervezeti hálóval is rendelkezik Magyarországon. Sőt, azt is megtudtuk, hogy nagyon komoly, szabad szemmel messziről jól látható pénzeszközökkel támogatja a közélet ezen érintett szegmenseit – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A milliárdos energiát és pénzt nem kímélve fáradozik azon, hogy Európát egyre több migráns lepje el. Érdekesség, hogy az európai elit még mindig ugyanazt a követ fújja, mint Soros.

– Mivel Soros György azzal indokolja a bevándorlást, hogy rossz a fertilitási ráta, negatívak a demográfiai mutatók, munkaerőhiány van, így szükség van az olcsó munkaerőre, ezért is üdvös, ha minél többen érkeznek olyan régiókból a Közel-Keletről és Észak-Afrikából, ahonnan olcsó munkaerőként lehet majd foglalkoztatni az embereket – mutatott rá Törcsi Péter.

Messzire elér a keze 

Soros György nemcsak a politikai elitet tudja befolyásolni, hanem hatalmas média portfoliójának köszönhetően a közvéleményt is.

– Köszönhetően a civilszervezeti háló évtizedes munkájának, komoly médiakapcsolatokat is kiépítettek, így minden alkalommal, elsősorban a nyugati fősodrú médiában felületet kapnak, hogy elmondhassák a Soros György által finanszírozott civilszervezetek véleményét – jelezte az Alapjogokért Központ igazgatója.

Soros Györgynek elsősorban az a célja, hogy a saját ideáját, saját politikai gondolkodásmódját honosítsa meg a nagyvilágban, így Magyarországon is.

– Olyan eszmerendszert kíván a magyar nemzetre ráerőltetni, amelyet a 2010-ben elzavartak a választók. Egy idejétmúlt, a magyar polgárok számára nem kívánatos, leginkább a Szabad Demokraták Szövetsége által vallott eszmerendszert kíván valamilyen módon, ha más nem, az erőszak megengedett formáival ráerőltetni a magyar emberekre. Ennek az egyik megnyilvánulása lehet az, hogy civil jogvédőket finanszíroz – hangsúlyozta az alkotmányjogász.

Az állampolgárok már látják, hogy a Soros György által képviselt politika megbukott Európában, ám a nyugati vezetők ezt nem ismerik be.