Elégedetlenek a migránsok az európai ellátással

Nem fogadott el egy számára felajánlott 5 hálószobás házat egy kameruni származású család az angliai Lutonban, de Svédországból és Németországból is folyamatosan hasonló eseteket jelentenek.

A kameruni származású apa azért utasította vissza, az amúgy minden igényt kielégítő, kényelmes házat, mert szerinte 8 gyermekének legalább 6 szobára és egy étkezőre van szüksége. A hivatal csak annyit üzenet vissza, hogy biztosan lesz, aki szívesen elfogadja majd az ingatlant.

A brit bulvárlapokban is nagy vihart kavart az eset, ami mutatja, hogy a szigetország közvéleménye egyre érzékenyebb a migráció okozta költségekre. Nagy-Britannia jelenleg milliárdokat költ a menekültválság kezelésére.

Nem ők az egyetlenek, akik elégedetlenek az amúgy világszinten kiemelkedő nyugati szociális ellátórendszerrel. Svédországból és Németországból is folyamatosan hasonló eseteket jelentenek. Tavaly például Svédországban 30 menedékkérő le sem szállt a buszról, amikor meglátták, hogy egy vidéki szabadidős parkban akarják elszállásolni őket. Azt mondták azért, mert ők egy nagyvárosban akarnak élni.

Közben az európai vezetők mindent megtesznek, hogy megfékezzék a menekültáradatot, mert országaik már nem tudják finanszírozni a válság költségeit.