Új helyszínnel bővül a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Szeptember 3-4-én 27. alkalommal rendezik meg Dél-Buda legnagyobb fesztiválját, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. A tavaly mintegy 55 ezres látogatottságú rendezvény idén is széles programkínálattal, pezsgő- és borkülönlegességekkel várja vendégeit.

Budafoki székhelyű, országos és nemzetközi hírű, rangos díjakkal büszkélkedő borászok és pezsgőkészítők kínálják alkotásaikat a Fesztiválon. Különleges élményt nyújt a borászatoknak otthont adó, egyedülálló méretű budafoki pincerendszer meglátogatása is, melynek különböző állomásaihoz buszjárat közlekedik a fesztivál ideje alatt.


FA_2633-X2

Ünnepélyes megnyitóval, a hazai borlovagrendek felvonulásával és szőlőáldással veszi kezdetét az esemény, melyen fellép a többiek között Kubinyi Júlia és Szokolay Dongó Balázs is, a jelenlévőket köszönti az esemény fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke Gulyás Gergely is.

Az Oroszlános udvar Bor udvarrá átkeresztelt fesztiválhelyszínén kiváló borokkal, romkocsma hangulattal és a különféle fesztiválokról ismert zenekarok koncertjeivel találkozhatunk. Fellép többek között Fábián Juli és a Zoohacker, a Margaret Island, és Zagar. A Pezsgő téren pezsgőkülönlegességekkel, valamint gyerekkoncertekkel, pl. a Kolompos együttes, továbbá popelőadókkal várnak  mindenkit a szervezők, itt lesz Freddie, Roy és Ádám, és egy igazán különleges koncert zárja a programot a Swing A La Django és a Dohnányi Big Band közös koncertje.

A könnyedebb italok kedvelői a Promontor udvarban lévő Fröccsteraszon a jazzmuzsika és a fröccsözés összefüggéseit „kutathatják”. Itt lesz Lackfi János, Herczku Ágnes és Sinha Róbert előadására, a fesztivál vendége lesz Sárik Péter és Berki Tamás duója is, és vasárnap itt is egy különleges programmal zárul a nap: Jesse Davis az amerikai szaxofonlegenda látogat el Budafokra, és Gayer Mátyással és további zenészbarátokkal ad koncertet.

Az elbűvölő macskaköves Magdolna utcácskában kialakított Művész utca a kerület képző- és iparművészei térkiállításának és performance-ainak ad otthont. Szintén megnyitja kapuit a Kossuth iskola udvarán a Gyerekliget, ahol izgalmas és tanulságos játékok között barangolhatnak a kisebb-nagyobb gyermekek.

A házigazda Budafok-Tétény Önkormányzata és a fesztivál szervezői minden évben újdonsággal is készülnek: idén egy új helyszínnel! A Budafoki Szomszédok Piaca, gyönyörűen kialakított csarnokkal és kellemes hangulatú Piac térrel született újjá a tavalyi év végén, és az idei évtől kapcsolódik a Fesztivál vérkeringésébe. Színpadán a Piachoz méltó széles programkínálattal találkozhatunk: világzenei produkciókkal, pl. Buda Folk Band, Tárkány Művek, Bognár Szilvia és az EtNoé, valamint a Parno Graszt, vasárnap többek között Kalocsai Zsuzsa és Peller Károly is nálunk vendégeskedik, színes és érdekes zenés előadásokkal. Innen sem hiányozhat a remek borválaszték, és a Piachoz méltó finomságok.

Aki vásárfiát szeretne hazavinni, annak ajánljuk a jóízű kóstoláshoz elengedhetetlen fesztiválpohár beszerzését, amely idén is megújult logóval vehető birtokba, de az 1 km-es kézműves vásársor sem bazári minőségű, jellegű, számos remek portékával várja majd az ide látogatókat.

Érdemes egész napra tervezni: a programok mindkét nap, minden helyszínen folyamatosan zajlanak… Aki járt már szeptember első hétvégéjén Budafokon, minden bizonnyal a következő évben is visszatér, a kiváló hangulatot leírni úgysem lehet, át kell élni!

További információkért látogasson el a fesztivál honlapjára, illetve további részleteket itt talál.