Újra van víz a szombathelyi kórházban

Ismét teljes a vízszolgáltatás a szombathelyi Markusovszky Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény főigazgatója szerdán az MTI-vel.

A kórház egyik épületében két hete a meleg víz kellemetlen szaga miatt a betegek biztonsága érdekében átmenetileg korlátozták a vezetékes víz használatát. Az azóta elvégzett vizsgálatok eredményének ismeretében azonban szerdától helyreállították a vízszolgáltatást – tájékoztatott Nagy Lajos.

Augusztus 9-én a kórház új épületszárnyában a belgyógyászati, a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályon is azt tapasztalták, hogy erősen vegyszerszagú a víz, ezért felfüggesztették a csapvíz használatát, és palackozott ásványvizet, dobozos élelmiszert, valamint a tisztálkodáshoz egyszer használatos törlőkendőket osztottak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetét is.

A vízmű már a probléma jelentkezése utáni napon jelezte, hogy nem találtak szennyezőanyagot és az ÁNTSZ által többször megismételt laboratóriumi vizsgálatok is kifogástalannak találták a beküldött vízminták minőségét.