Elfogadta a stratégiai kabinet a közigazgatási perrendtartásról szóló előterjesztést

A stratégiai kabinet elfogadta az Igazságügyi Minisztérium (IM) előterjesztését a közigazgatási perrendtartás bevezetéséről - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.

Kovács Zoltán elmondta, kedden – az új kormányzati működési mechanizmusnak megfelelően – ülésezik és összesen 29 napirendi pontot tárgyal a két kabinet, a stratégiai és a gazdasági.

A tanácskozások szünetében a szóvivő tudatta: a bírósági rendszer és a bíráskodás hatékonyságának további elősegítése érdekében, a közigazgatási bíráskodás felállításával kapcsolatban a stratégiai kabinet elfogadta az IM előterjesztését a közigazgatási perrendtartás bevezetéséről. Kezdeményezték egyúttal, hogy a kérdésben Trócsányi László igazságügyi miniszter vezetésével a következő napokban, hetekben kezdődjön egyeztetés a parlamenti pártokkal.

Meghallgatták továbbá Deutsch Tamást, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztost az internetről és digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció eredményeiről, gyakorlatba való átültetéséről. Ezzel együtt tárgyalták a Digitális Oktatási Stratégiát és a Digitális Gyermekvédelmi Stratégiát – tájékoztatott Kovács Zoltán.

Szó volt emellett a háttérintézmények átalakításáról – egyebek mellett az Országos Egészségbiztosítási Pénztárról, valamit a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról -, továbbá fejlesztéspolitikai kérdésekről és a Modern városok program előrehaladásáról, operatív teendőiről – közölte a kormányszóvivő.