Miamiban is terjed a zikaláz

A floridai Miamiban öt embert fertőztek meg moszkitók zikavírussal, az amerikai járványügyi központ (CDC) ezért pénteken figyelmeztette a várandós nőket, hogy kerüljék el Miami Beach-et.

A CDC közleményében a város két kerületét nevezi kerülendőnek, de felhívja a várandós nők és párjaik figyelmét, hogy ha attól félnek, hogy elkapják a vírust, akkor inkább egész Miami-Dade megyét kerüljék el. ”Nehéz megjósolni, hogy mennyi ideig tarthat még a vírus aktív terjedése” – tudatta közleményében a CDC.

Pedro Vera őrmester egy doboznyi szúnyogriasztó szerrel a kezében Miami város Wynwood negyedében 2016. augusztus 2-án. Az amerikai országos járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) az előző napon kiadott közleményében figyelmeztette a Floridába utazókat, hogy Miami környékén zikaláz-veszély van. (MTI/AP/Lynne Sladky)

Korábbi felvételek. (MTI/AP/Lynne Sladky)

Az öt fertőzött közül kettő helyi, hárman pedig turisták New Yorkból, Texasból és Tajvanról.

Florida állam kormányzója bejelentette: “agresszív” szúnyogirtásba kezdenek.

Az Amerikai Egyesült Államokban eddig kétezer zikás megbetegedést jegyeztek fel. Több mint negyedüket Floridában. A legtöbben külföldi utazáson kapták el a kórt. Harminchat olyan esetet rögzítettek, melyeknél a beteget helyben fertőzték meg a szúnyogok.