28 éves rekord dőlt, úgy, hogy először nem is tudták

28 év után után megdőlt a világcsúcs a nők 100 méteres gátfutásában. Egy olyan versenyző futotta minden idők legjobb idejét, aki nem is indulhat a riói olimpián. Először teljesen rossz időt, 12,58 századmásodpercet mutatott a televíziós óra a futás végén, így nem tűnt történelmi jelentőségűnek az eredmény.

Kendra Harrison csak a hatodik helyen végzett az Egyesült Államok válogatóján, így nem állhat rajthoz 100 méteres gátfutásban az olimpián. Ennek ellenére ő volt a londoni Gyémánt Liga verseny favoritja, hiszen már májusban három századmásodpercre megközelítette a bolgár Jordanka Donkova 1988-ban elért világcsúcsát.

Végig magabiztosan futva, óriási fölénnyel meg is nyerte a tegnap esti versenyt, azonban először teljesen rossz időt, 12,58 századmásodpercet mutatott a televíziós óra a futás végén, így nem tűnt történelmi jelentőségűnek az eredmény.

Annál nagyobb volt Harrison öröme, amikor javítottak az időmérők és kiderült, 12,20 századmásodperces idővel, egy századdal megdöntötte a 28 éves világcsúcsot.

Az este másik sztárja szokás szerint Usain Bolt volt, aki 200 méteren állt rajthoz. Csak harmadik kísérletre sikerült szabályosan elindítani a futamot, amelyet a jamaicai klasszis magabiztosan nyert meg úgy is, hogy láthatóan küzd még kisebb combsérülésével, ami miatt kihagyta hazája olimpiai válogatóját, és nem volt tökéletes a mozgása.

A pénteki londoni programban a nők 400 méteres síkfutásában született még kiemelkedő eredmény, Shaunae Miller a világ idei legjobb idejével győzött. A viadal ma délután újabb 14 versenyszámmal folytatódik.