Együtt: a kormányfő számoljon el valós vagyonával!

Az Együtt arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el valós vagyonával - mondta Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt meggyőződése szerint Orbán Viktor “számos strómanon keresztül” ma Magyarországon a leggazdagabb ember, tulajdonában még számos olyan vagyonelem áll, amelyeket a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel – közölte az alelnök.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Fotó: MTI

Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Fotó: MTI

Szerinte Orbán Viktor pályafutása alapján, “lehetetlen az a vagyongyarapodás, amit ő 25 év alatt produkált”.

Juhász Péter a Direkt36 csütörtöki cikkére hivatkozott, amelyben azt írták, hogy Orbán Viktor 2006-ban résztulajdont szerzett öt felcsúti ingatlanban; részesedését feltüntette vagyonnyilatkozatában, de azt nem, hogy társtulajdonosai is vannak, pedig a cikk szerint így kellett volna. Az Együtt alelnöke szerint a vagyonnyilatkozat alapján úgy tűnik, mintha Orbán Viktor csak földet vásárolt volna, holott a telkeken családi házaknak lett résztulajdonosa.

Juhász Péter szerint az Együtt, kormányra kerülése esetén, számonkérhetővé teszi a vagyonnyilatkozatok rendszerét, így jogi következménye lesz, ha valaki hamis állításokat közöl.

A kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel pénteken azt közölte: miniszterelnök vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles. Havasi Bertalan reakciójában azt írta: “ami Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában le van írva, az úgy van”.