Két tank is áthajtott a török férfin, túlélte

Egy törött kart leszámítva viszonylag épségben megúszta egy török férfi, mikor a törökországi puccskísérlet során két tank is áthajtott rajta.

Sorra jelennek meg a videofelvételek a július 15-én végrehajtott törökországi puccskísérlet veszélyes jeleneteiről.

tank

 

Miután a hadsereg megállíthatatlanul tört előre, Erdogan török elnök felszólította a lakosságot, hogy vonuljanak ki az utcákra, és vegyék kezükbe országuk sorsának alakulását. A kérés megszámlálhatatlan életveszélyes szituációt teremtett, a felvételek közül újabban egy tankos gázolásról tájékoztatott a Haber Turk csatorna.

Az első még vacilált, a második már gondolkodás nélkül áthajtott rajta

Két különböző, 3 tonnás harci tank is áthajtott egy férfin, aki Erdogan felszólítására az utcán tiltakozott a hadsereg hatalomátvétele ellen. Az első tank nem szándékosan mentek neki a férfinak, de miután irányítói észrevették, hogy egy civil szorult a jármű alá, gyorsan továbbhajtottak. A másik tank már teljes sebességgel gázolt át a férfin, nem haboztak egy pillanatig sem.

A felvételen egy 34 éves férfi látható, Sabri Unal, aki sok más honfitársával együtt úgy próbálta feltartóztatni a tankokat, hogy eléjük vetette magát. Viszont a katonák nem értékelték a hazafias gesztust és áthajtottak rajta. A férfi az első tankos gázolás után felpattant, de a másodikban állítólag eltört a bal karja.

A Sky News felvételén még jobban látszanak az “incidens” részletei: