Az utcán verték agyon a menekültet

Egy futballszurkoló rasszista indíttatásból a nyílt utcán vert agyon egy nigériai menekültet egy közép-olaszországi városban - jelentette csütörtökön az Agi hírügynökség.

A 36 éves, Emmanuel Chidiként azonosított bevándorló kedden 24 éves menyasszonyával sétált Fermóban, amikor az egyik helyi focicsapat drukkere rasszista szavakkal illette őket. A pár szóban reagált a provokációra, ami után a támadó elkezdte a férfi fejét ütni egészen addig, míg az végül eszméletlenül a földre rogyott. A nigériai férfit kórházba szállították, de már nem tért magához, és szerdán meghalt.

A Marche régióban található város polgármesterét szavai szerint sokkolták a történtek. “Olyan ez, mint egy rémálom” – idézte Paolo Calcinarót az Agi hírügynökség. Mint mondta, az általa vezetett település mindig is nyitott és befogadó volt.

A nigériai férfi nyolc hónapja élt a 38 ezer lakosú Fermóban, ahol a Caritas katolikus segélyszervezet egyik menekültotthonában lakott, s menyasszonyával együtt a Földközi-tengeren át érkezett Olaszországba.

A nyugat-balkáni migrációs útvonal márciusi lezárása óta ismét felerősödött a Földközi-tengeren át Olaszországba tartó migránsáradat. Az idei év első felében több mint 70 ezren érkeztek, köztük számos nigériai állampolgár.