A James Bond-film szemkinyomós jelenete akasztotta ki a legtöbb nézőt 2015-ben

Erre a mozira érkezett tavaly a legtöbb panasz, de voltak olyanok, akik a Minyonok című rajzfilmben is kivetnivalót találtak.

A 007 Spectre – A Fantom visszatér című James Bond-film erőszakos jelenetei miatt érkezett a legtöbb, 40 panasz az Egyesült Királyságban terjesztésre szánt filmek besorolásáért felelős testülethez (BBFC) 2015-ben – írja a BBC online. A szervezet pénteken bemutatott jelentése szerint a közönségtől legtöbb visszajelzést kapott filmek között van a Kingsman: A titkos szolgálat és a Minyonok is.

Daniel Craig. EPA/IAN LANGSDON

Minden idők legjobb James Bondja, Daniel Craig. EPA/IAN LANGSDON

A Spectre terjesztője tanácsot kért ahhoz, hogyan lehetne biztosítani a film 12 éven felülieknek szóló jelzését a film utóforgalmazásakor.

“Egy szemkinyomást is tartalmazó jelenet nyilvánvalóan túl erős ahhoz, hogy 12-es besorolást kapjon a film. A jelenet megvágását javasoltuk. Az új verzióban így kevesebb vizuális részlet és csak utalás marad arra, mi történik” – fogalmazott a BBFC.

Harmincnyolc panasz érkezett a Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Taron Egerton és Michael Caine főszereplésével készült Kingsman: A titkos szolgálat című filmre. Ami viszont meglepő, hogy a Gru-filmek apró sárga lényeinek önálló kalandjait bemutató Minyonok című animáció filmre is érkezett 16 panasz. Többségük arra a jelenetre vonatkozott, amikor a minyonok egy középkori stílusú kínzókamrába jutnak.