Polgármestert és képviselő-testületet választottak Kutasón

Újra a független Noskó Sándor Gábor lett a Nógrád megyei Kutasó polgármestere, ahol új képviselő-testületet is választottak vasárnap, mert márciusban feloszlatta magát a testület.

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek elmondta: az időközi választáson hárman indultak a polgármesteri posztért. Noskó Sándor Gáborra 42-en, a szintén független Berta Imrére 36-an szavaztak, Bencsik Gábor (Munkáspárt) nem kapott szavazatot.

Illusztráció MTI Fotó: Kátai Edit

A négy képviselői helyért tízen indultak, nyolcan függetlenként, ketten a Munkáspárt jelöltjeként. Mandátumot szerzett Márkus Ferenc (42 szavazat), Márkus Attiláné (41), Besenyei Béla József (36), és Huszár Jánosné (30). Valamennyi új képviselő független.

Kutasó képviselő-testületet március végén oszlatta fel magát három képviselő indítványára, akik azzal érveltek, hogy bizalmukat vesztették a polgármesterrel szemben. A döntést három igen szavazattal hozták meg két nem ellenében.

Az önfeloszlatást kezdeményező három független képviselő (Huszár Jánosné, Karasz Gyula és Szabó Erzsébet Mária) közül ketten kimaradtak az új önkormányzatból.