Újabb botrány az Eb-n

Az éjszaka sem múlt el botrány nélkül a foci Eb-n, most Lille-ben voltak összecsapások a szurkolók és a rendőrök között. Legelőször az angolokkal volt gond a szlovák-orosz meccs után, de később oroszok, walesiek és franciák is bekapcsolódtak a verekedésbe.

Az első hírek arról szóltak, hogy mintegy 200 angol randalírozott, gúnyolta az oroszokat, sőt palackokat is dobálni kezdtek. Ekkor léptek közbe a rendőrök: könnygázzal próbálták oszlatni a tömeget és több hangos robbanást is hallani lehetett. Az összecsapásoktól nem messze van az a szálloda, ahol az M4 sportcsatorna munkatársai laknak. Knézy Jenő arról számolt be, hogy még a szobájukban is érezni lehetett a könnygázt. Hozzátette azt is, úgy tűnt, mintha a rendőrök nem nem készültek volna fel kellően ezekre a helyzetekre.

Óvatosságot kér a külügy

A külügyminisztérium továbbra is azt kéri a Franciaországba induló magyaroktól, hogy indulás előtt regisztráljanak. Szombaton Marseille-ben, Izland ellen várhatóan még a keddinél is több magyar lesz kint. A tárca arra figyelmezteti a kiutazókat, hogy Marseille-ben különösen feszült hangulatban kezdődött az Eb, ezért mindenki tartsa be a francia törvényeket.

EPA/THIBAULT VANDERMERSCH

Keményen lépnek

Bármilyen rendbontás történik a városban, az elkövetőket mindig letartóztatják, mindig bíróság elé állítják, és a bíróságok, mindig gyorsított eljárásban hoznak döntést, így akár börtönbüntetést is kiszabhatnak, vagy ha szabadon is engedik az elkövetőket, a kitoloncolás lehetősége még mindig ott van a rendőrség előtt – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Egy petárda is elég!

Egyetlen petárda miatt is le lehet maradni a magyar csapat meccseiről, ezért nem érdemes kockáztatni. Erről már az MLSZ szóvivője beszélt az M1-en. Sipos Jenő arra kérte a magyar szurkolókat, hogy a lelátókon sportszerűen viselkedjenek, úgy biztassák a magyar csapatot.