Jobbik: a Szent János Kórházat modernizálni, nem bezárni kell

A Jobbik szerint a Szent János Kórház tervezett megszüntetése sem a budaiak, sem a gyógyulni vágyók érdekeit nem képviseli, ugyanakkor az új szuperkórházakra szánt összeg mintegy harmadából új ellátási struktúra épülhetne ki a meglévő budai kórházban.

Rig Lajos (Jobbik) országgyűlési képviselő az MTI-nek vasárnap kifejtette: kormány- és lapinformációk szerint a több mint egymillió ember ellátását biztosító és 744 aktív ággyal rendelkező Szent János Kórházat – mint aktív betegellátó intézményt – megszüntetik, az aktív ágyakat pedig a tervek szerint egy új intézményben üzemeltetnék tovább.

A képviselő a Szent János Kórház előnyeként említette, hogy frekventált helyen van, illetve sok olyan osztállyal rendelkezik, amely vidéki kórházakban nincsen.

Elmondása szerint a kórház vezetése által letett felújítási koncepcióra korábban nem jutott sem kormányzati, sem uniós forrás, azonban most a szuperkórházakra szánt mintegy 335 milliárd forint egyharmadából 21. századi rendszer alakulhatna ki.

Beszámolt arról is, hogy a Jobbik aláírásgyűjtésbe kezdett a “kórházrombolás” ellen, a dokumentumot eljuttatják Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár részére és azt várják, hogy a választópolgárok akaratát, és az érdekképviseletek álláspontját figyelembe véve olyan koncepciót hajtson végre a kormány, amely minden fél számára elfogadható.