Az angol-orosz meccsen készülnek merényletre

Öngyilkos merényletre készülnek az Iszlám Állam követői a futball Eb-n - írta a Sun angol lap. A dzsihadisták Marseille-ben, az angol-orosz összecsapás alkalmával tervezik a robbantást június 11-én.

A rendőrség a párizsi és brüsszeli terrortámadás kitervelésében segédkező Salah Abdeslam laptopjából tudta meg a merénylet részleteit – írja a Sun.

Az azóta elfogott Abdeslam nem volt hajlandó beszélni a tervezett robbantásról, melynek fő célpontjai az angol szurkolók.

A belga rendőrség még márciusban fogta el a férfit. Utólag kiderült, pont a terrorcsoport főszervezőjének foglyul ejtése miatt támadta meg az  Iszlám Állam Molenbeek környékét.

Nem tudnak minden helyszínt ellenőrizni a rendőrök

A rendőrség attól is tart, hogy az Iszlám Állam könnyedén megtámadhatja azokat a szurkolókat, akik italozás közben elhagyják a számukra kijelölt hivatalos zónát.

A dzsihadisták a számítógép adatai szerint  AK47-es karabélyokkal fognak rálőni az angol turistákra, és a vegyi fegyverek bevetését sem zárják ki.

A hatóságok épp ezért óvatosságra intették a szurkolókat, de a brit lapok – ismerve honfitársaik jókedvű italozási szokásait – szerint komoly veszélyben vannak az angol focidrukkerek.