Lázár: titkosszolgálati bizonyíték van Soros befolyására

Nincs olyan migránspárti, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne az amerikai üzletember pénze lenne - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Atv.hu-nak.

Titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Atv.hu-val, kijelentve azt is: nincs olyan migránspárti, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne az amerikai üzletember pénze lenne.

A honlapon szerdán megjelent cikkben felidézték, a miniszter múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta: Soros György, az amerikai Demokrata Párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy helyet csináljon a nézeteinek, és arra lehet számítani, hogy aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint írták, megkérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vannak-e közvetlen bizonyítékaik, amelyekből kiderül, hogyan befolyásolja Soros a migránsügyet Magyarországon. A tárcavezető válaszában leszögezte, hogy megítélésük szerint ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze lenne, e finanszírozásoknak köszönhetően pedig a magyarországi civilek a valós erejüknél nagyobb befolyásra tesznek szert a magyar társadalomban.

Lázár János a cikk szerint úgy fogalmazott: “a migránskérdésről elhangzó demokrata megszólalások mögött is Sorost halljuk, hiszen a legfőbb szponzora annak a politikai oldalnak. Ő így harcol a meggyőződéséért, mi a magunk módján”. A miniszter közölte: nincs is más bizonyítékra szükség, miután Soros elismerte, hogy Orbán Viktor a legveszélyesebb európai ellenfele.

Az Atv.hu felvetésre, hogy közvetlenebb bizonyítékokra is szükség lenne ahhoz, hogy “a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros György befolyási övezetének” tekintsék, Lázár János azt mondta: “természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás” bizonyítható, de ezek nem publikusak – áll a cikkben.