Lezuhant egy amerikai B-52-es

Röviddel a felszállás után visszazuhant a földre csütörtökön az amerikai légierő egyik B-52-es stratégiai bombázója Guam szigetén, de a balesetben senki sem sérült meg, a hétfős legénység épségben megmenekült.

Az Andersen légi bázis tájékoztatása szerint a gép 8:30-kor kigyulladt, és a legénység megszakította a felszállást, a gép pedig azon a területen ért földet, ahol a repülők parkolni szoktak.

A gép legénysége rutin kiképző feladatot teljesített. A baleset oka egyelőre nem világos.

A hivatalos tájékoztatás szerint a gépet Észak-Dakotából vezényelték Guamra, ahol az amerikai légierő 2004 óta rendszeresen állomásoztat bombázókat, megerősítendő katonai jelenlétét a csendes-óceáni térségben.

Az amerikai légierő egyik B-52-es stratégiai bombázójának füstje száll azt követően, hogy felszállás után visszazuhant a földre a Guam szigetén fekvő az Andersen légi bázison. (MTI/AP/The Pacific Daily/Rick Cruz)

2008-ban egy ugyanilyen típusú stratégiai bombázó lezuhant a szigeten. Akkor a fedélzeten lévő mind a hat ember meghalt.

Guam az Egyesült Államokhoz tartozik, csaknem hatezer kilométerre nyugatra található Hawaiitól, nagyjából azonos távolságra a Fülöp-szigetektől és Japántól.