Spöttle: prostituáltnak tartják az európai nőket

A biztonságpolitikai szakértő személyes afganisztáni tapasztalatai szerint a mecsetekben eleve azt tanítják, hogy az európai nő prostituált, mindenre kapható. Azt pedig, hogy a mi kultúránk alapvetően más, mint az övéké – a nők nem burkában járnak, autót vezetnek, önálló életük lehet, a ranglétrán magasabban állhatnak, mint a férjük, egyszerűen nem tudják felfogni, olyan, mintha azt mondanánk nekik, „parti van a Holdon” - mondta a legújabb berlini molesztálásra utalva.

Korábban is előfordult már, hogy óvónőket igyekeztek törökül tanítani Németország azon területein, ahol nagyrészt török és kurd gyermekek járnak az oviba, a dolog azonban rendre rosszul sült el, a német szülők ugyanis azt vették észre, hogy a német gyerekek otthon is elkezdtek törökül beszélni velük – mondta a 180 percben Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Nem akarnak “közösködni”

Ma Németországban körülbelül 10 millió legálisan érkezett migráns, vendégmunkás él, a nyelvet azonban többségük máig rosszul, makogva beszéli, és nem is igazán akarják megtanulni, nem nagyon akarnak az európaiakkal „közösködni”, megértetni velük magukat – tette hozzá a rendvédelmi szakember a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Lenéznek minket, mert keresztények vagyunk

Felidézte azt is, a nagyon sok német ismerőse közül eddig mindössze egy hívta meg őt meg vacsorára a ramadán után egy kis ünnepségre. Nem rasszizmusról van itt szó, inkább arról, hogy nem nagyon akarnak velünk érintkezni. Lenéznek minket, mert keresztények vagyunk, mert a kultúránk romlott, hiszen a lányaink kihívó miniszoknyában járnak, bikiniben mutogatják magukat a strandon, vagy kézen fogva sétálnak egy fiúval. – magyarázta. Nem véletlen – tette hozzá – hogy mindössze egyetlen bikulturális házasságról tud, ahol mindketten nyelvész professzorok voltak.

Az európai nő mindenre kapható

A mecsetekben, mesélte személyes afganisztáni tapasztalatai alapján Georg Spöttle, eleve azt tanítják, az európai nő prostituált, mindenre kapható, elég megnézni az öltözködésüket. Azt pedig, hogy a mi kultúránk alapvetően más, mint az övéké – a nők nem burkában járnak, autót vezetnek, önálló életük lehet, a ranglétrán magasabban állhatnak, mint a férjük, egyszerűen nem tudják felfogni, olyan, mintha azt mondanánk nekik, „parti van a Holdon” – magyarázta a biztonságpolitikus.

epa05307470 A colorfully costumed dancer takes part in the parade for the 21st Carnival of Cultures (Karnival der Kulturen) in Berlin, Germany, 15 May 2016. 72 groups with around 5,000 participants took to the streets with dance, music, and colorful costumes.  EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Színes jelmezbe öltözött táncos a berlini Kultúrák Karneválján 2016. május 15-én. (EPA/MAURIZIO GAMBARINI)

Civilizációk harca

Ez is gyökere lehet annak, ami Berlinben éppen a Kultúrák fesztiválján történt, amikor az arab férfiak rögtön nekiestek a brazil táncosnőknek – fűzte hozzá a rendvédelmi szakember a 180 percben. Itt valóban a huntingtoni „kultúrák harcáról”, összecsapásáról van szó, és Spöttle szerint az eddigi tapasztalatok szerint remény sincs a békés megoldásra, ez ugyanis a másik oldalról egy önként vállalt szegregáció.

Meghalt az összevert fiú

A migráns hátterű fiatalok 15-16 évesen rendre kimaradnak az iskolából (16 éves kor után Németországban nincs tankötelezettség), bandáznak, a parkokban lógnak, ami már önmagában hatalmas biztonsági kockázat – magyarázta Spöttle. Emlékeztetett arra is, hogy most szombaton belehalt a sérüléseibe az a 17 éves német fiú, aki barátnőjével békésen sétált Bonnban, és a gyorsvasút pályaudvarán nagy valószínűséggel arab fialok verték össze őket. A biztonsági kamerák felvételein állítólag mindezt látni is, ám a bonni rendőrség, félve a szélsőjobb reakcióktól, hírzárlatot rendelt el – tette hozzá.

Georg Spöttle - M1

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. (MTVA)

Biankó útlevelek

A kiszivárgott német adatok szerint közben pedig már 294 terroristagyanús személy van, 19 ellen vádat emeltek, 20 pedig már őrizetben is van. A felderítéshez hozzájárult az is, hogy a német titkosszolgálatoknak sikerült megszerezni azoknak a biankó útleveleknek a sorszámait, amelyeket annak idején a kormányépületeket elfoglaló Iszlám Állam állított ki – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Nézünk „nagy szemekkel, mint egy cica”

Mi rendőrök ugyanakkor már régóta segélykérően, „nagy szemekkel, mint egy cica” nézünk a kormányokra, a politikusokra, mert a megoldás mégiscsak az ő kezükben van, és szükség is lenne rá, hiszen nagyon megnőtt a bűnözési arány: a német szövetségi nyomozóhivatal adatai szerint az idén január-márciusi időszakban regisztrált 70 ezer bűncselekmény 45 százalékát frissen érkezett migránsok követték el.