Megszületett a döntés, átszervezik az OEP-et

A háttérintézmények átszervezésének egyik sarkalatos pontja volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár sorsa, az ezzel kapcsolatos találgatások és félinformációk végére tehet pontot Lázár János csütörtöki bejelentése, miszerint a Magyar Államkincstár és az Emberi Erőforrások Minisztériumához kerülnek át a feladatai.A szétosztásban egy szakértő fogja segíteni a Miniszterelnökséget.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a háttérintézmények sorsát firtató kérdésre válaszolva azt mondta: megbíznak egy magas beosztású szakértőt, hogy segítsen szétválasztani az OEP feladatait a Magyar Államkincstár és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között.

Nagykanizsa, 2011. szeptember 15. Jágerné Tuboly Diána szakasszisztens recepteket rendez Nagykanizsán, a Király Gyógyszertárban. Minden gyógyszertárba naponta többször szállítanak a nagykereskedők, így ellátási probléma biztosan nem lesz a következő időszakban a gyógyszerek árcsökkenése miatt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közleménye szerint. A gyógyszerárlicit eredményeként október 1-jével 908 készítmény ára csökken átlagosan 25 százalékkal.  MTI Fotó: Varga György

Receptek egy gyógyszertárban (MTI/Varga György)

Kifejtette: a feladatok nagy része, például természetbeni ellátások kifizetése az államkincstárhoz kerül, a többi feladat pedig – egy vagy két lépésben – a minisztériumhoz. Ez a döntés szerdán megszületett – jelezte.

Az OEP és a tárca több vezetője is aggályait fogalmazta meg, de kompromisszum csak abban lehet, hogy milyen ütemben történjen az átszervezés – közölte.