Díjmentes netet ad előfizetőinek a Telekom

Mától ingyenes, szélessávú Wi-Fi internetelérést biztosító szolgáltatást vezet be a Magyar Telekom. Térkép és részletek az alábbiakban.

A szolgáltatással már három hálózaton kínálnak biztonságos internetkapcsolatot: vezetékes, mobil és Wi-Fi hálón.

A Telekom nemzetközi partnerével, a Fonnal kizárólagos együttműködésben alakítja ki Wi-Fi hálózatát a vezetékes internet-előfizetőinél elhelyezett eszközök segítségével.

A szolgáltatás Magyarországon közel 2000 településen több százezer Wi-Fi ponton keresztül, továbbá a világ 20 országában a Fon mintegy 20 millió hotspotból álló Wi-Fi hálózatán is elérhető.

A szolgáltatás igénybevétele rendkívül egyszerű: minden otthoni internet szolgáltatással rendelkező Telekom ügyfél automatikusan kap egy előre generált felhasználónevet és jelszót postai úton, ha Wi-Fi Fon szolgáltatást futtatható digitális elosztóval rendelkezik.

A Telekom Wi-Fi Fon Alap szolgáltatás bevezetése után a már meglévő Next XL, valamint az újonnan megrendelt Next S, M, illetve Music S, M és XS díjcsomagok előfizetőinek automatikusan és ingyen teszik elérhetővé a belföldi Wi-Fi hálózati hozzáférést. Emellett a Telekom Fon Premium szolgáltatással a Travel & Surf S, M, L roaming adat-díjcsomagok, valamint az EU 100 és EU Plusz opciók előfizetői tudnak díjmentesen csatlakozni a Fon és partnerei globális Wi-Fi hálózatán, az adat-díjcsomagok érvényességi ideje alatt.

A szolgáltatás elérhető Wi-Fi-képes okostelefonon, táblagépen és számítógépen is, a díjmentesen telepíthető Telekom Wi-Fi Fon alkalmazás segítségével. Egy felhasználónévvel egy időben három eszköz csatlakoztatható a Wi-Fi hálózatra, így akár a teljes család egyszerre élvezheti a Wi-Fi szolgáltatást otthonától távol is. Az alkalmazásban térképen is követhető a hazai Wi-Fi pontok elhelyezkedése, internetkapcsolat nélkül is. A felhasználók számára elérhető hazai és nemzetközi hotspotok elhelyezkedéséről a szintén díjmentesen letölthető Fon alkalmazás segítségével, valamint ezen a weboldalon lehet részletesen tájékozódni.

A Telekom Wi-Fi Fon-ról részletesebb tájékoztatatás hamarosan itt található majd.