Diákok jelentkezhetnek az 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyre

Az ország összes felsőoktatási intézményéből és középiskolájából várják az alkalmazásokat, nevezéseket a BME Mobil Innovációs Központ által szervezett versenyre.

Negyedik alkalommal hirdet mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt a BME Mobil Innovációs Központ. A versenyre középiskolás és felsőoktatásban tanuló fiatalok jelentkezését várják, akik ötletes, jól működő alkalmazást fejlesztenek valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone). A verseny szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

A versenyre egyéni indulók és néhány fős csapatok egyaránt nevezhetnek, a nevezés feltétele mindössze a pályamunka leadásakor betöltött 14. életév, és ugyanebben az időpontban aktív középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszony. A felkészülést mentorációs napok támogatják, ahol a szervezők konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek (a részvétel nem előfeltétele a versenyre történő nevezésnek). A szervezők segítséget nyújtanak azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik, vagy jártasak a mobil fejlesztésben, de jelenleg nincsen alkalmazás ötletük, amelyet megvalósíthatnának.

Gimnazista lányok számítógépes játékokat programoznak önkéntesek segítségével (Fotó: SkoolHungary)

Képünk illusztráció (Fotó: SkoolHungary)

Az 1app versenysorozat versenyei nem hagyományos értelemben vett programozói versenyek, ahol a versenyzők egy teremben, a számítógépek előtt ülve oldanak meg programozási feladatot: ezeken a versenyeken az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik, fejlesztőik versengenek.

Az online nevezési felület 2016. május 20-ától érhető el. A verseny részletes kiírása, a nevezési feltételek, valamint a mentorációs napok tervezett programja itt olvasható.