Egy Európa elleni nukleáris támadást sem zárna ki Trump

Nem zárja ki Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a nukleáris fegyverek bevetését sem Európa vagy a Közel-Kelet területén - derült ki a milliárdossal készült legutóbbi wisconsini beszélgetésen, ahol az általában ködös válaszokat adó "politikus" saját csapdájába esett.

Varázslatos dolgok történnek, ha egy olyan riporterrel ültetik szembe a republikánusok elnökjelölt-aspiránsát, aki nem hagyja, hogy válasz nélkül maradjanak az Egyesült Államok jövőjének meghatározó kérdései.

Donald Trump egy wisconsini beszélgetésen került kutyaszorítóba, mikor az őt kérdező MSNBC-s Chris Matthews nem hagyta, hogy szlogenekkel, ötödikes általános iskolás szinten válaszoljon a nukleáris fegyverek elszaporodásának problémakörében.

Senki sem lepődhet meg Trump rapszódikus irányvonalán

Trump már korábban is bebizonyította, hogy ha nukleáris kérdésekről van szó, profitéhsége messze maga mögött hagyja a logikai összefüggéseket.

Először ellenezte a nukleáris fegyverek elterjedését, majd nem sokkal később bevallotta, hogy ő “szíve szerint” atomfegyvert adna Japán, Szaúd-Arábia és Dél-Korea kezébe is.

Most nem hagyták, hogy válasz nélkül távozzon

A wisconsini vitán arról faggatták Trumpot, hogy mégis milyen körülmények között tartja elfogadhatónak a nukleáris fegyverek bevetését.

Trump azt felelte, hogy szerinte el kellene felejteni a nukleáris fegyvereket, de valószínűleg volna rá alkalom, hogy Amerika bevessen néhányat.

Matthews megkérte arra, hogy helyesbítsen, és jelentse ki: Európában és a Közel-Keleten nem használna atomfegyvert.

A milliárdos megpróbálta húzni az időt, de belátta, hogy választ kell adnia, amely végül így hangzott: “Nem zárom ki a lehetőségét”.

A riporter-moderátor figyelmeztette, hogy az ilyen kijelentések egy cseppet sem fogják megijeszteni az elvetemült szélsőségeseket, sőt: fel fogják használni Trump gátlástalanságát saját propagandájuk népszerűsítéséhez.

A magát Nostradamusnak tartó milliárdos viszont azt mondta: jól tudja, hogy az ő üzenete jobban befolyásolja ezeket a szélsőségeseket, mint ahogy azt bárki is gondolná.