Informatikai konferencia kezdődött Debrecenben

Debrecen komoly szerepet szán a jövőben is az informatikának és az infokommunikációnak - mondta Komolay Szabolcs, a város alpolgármestere szerdán a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Program 25. Networkshop informatikai konferenciájának sajtótájékoztatóján.

A nyitónapon tartott eseményen Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese, a NIIF Programról elmondta, az elmúlt 30 évben bizonyította létjogosultságát, hiszen olyan területen fejti ki tevékenységét, amely a jövő záloga.

Nagy Miklós, a NIIF Intézet igazgatója kifejtette, a szerdán kezdődött háromnapos konferencián a felsőoktatási, a köznevelési, a tudományos, a közgyűjteményi és a civil szféra mintegy 300 résztvevője hallgatja majd a 7 szekció 116 előadását.

A konferencia programjában megtalálhatók a nagysebességű hibridhálózati technológiákkal, a korszerű hálózati szolgáltatásokkal, az új intézményi rendszerekkel, a közgyűjteményi és könyvtári tartalomszolgáltatással, a közösségi információs rendszerekkel, az alkalmazás-fejlesztési, az oktatási, a hálózatbiztonsági és a szuper-számítástechnikai kérdésekkel foglalkozó témakörök.