Hóesés is lehet a nemzeti ünnepen

Vasárnap több-kevesebb napsütésre számíthatunk, szórványosan esővel. Hétfőn nem valószínű csapadék, kedden viszont havazás, havas eső is lehet, a mennyisége azonban nem lesz jelentős.

Sok lesz a gomolyfelhő vasárnap, de emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a zártabb felhőzet főként délnyugaton valószínű. Szórványosan valószínű záporeső, nagyobb eséllyel a Dunántúlon.

Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható hétfőn, csak estefelé érkeznek fátyolfelhők észak felől. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Alföldön és a Zemplén környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Kedd hajnaltól észak felől országszerte erősen megnövekszik a felhőzet. A késő délelőtti óráktól kezdve egyre többfelé várható csapadék: zömében havazás, a déli megyékben havas eső, hó valószínű. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északnyugati szelet több helyen erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul, amely a kora délelőtti órákban várható, délután már csökken a hőmérséklet.

Az anticiklon átveszi szerdától az irányítást az időjárásunkban és kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, keleten néhány órás napsütés is lehet már. Reggel, délelőtt a Dunántúlon még kisebb havazás, havas eső előfordulhat, később ott is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között várható.