Így válnak a sztárpárok - a hazugság és az elterelés csak a kezdet

Laura Wasser válóperes ügyvéd szerint a bevett szokás a sajtó elbizonytalanítására szolgál. De nem ez az egyetlen húzás, ami bevethető a cél érdekében.

A hírességek élete egy percről-percre megkoreografált tündérmesének tűnhet egy kívülálló számára és ezzel a meghatározással talán nem is téved senki olyan nagyot. Csodás karrier, nulláktól duzzadó bankszámla, világhírnév és minden fantasztikus dolog, ami ezekkel jár. Azonban még a legnagyobb sztároknak sem adatik meg mindig a “boldogan éltek, míg meg nem haltak”.

Jennifer Garner és Ben Affleck. Fotó: Sipa USA

Jennifer Garner és Ben Affleck. Fotó: Sipa USA

Tavaly is olyan sztárpárok dobták be a törülközőt, mint Kaley Cuoco és Ryan Sweeting vagy Megan Fox és Brian Austin Greene, azt pedig már csak félve mondjuk, hogy Jennifer Garner és Ben Affleck is szétmentek, mivel egyfolytában ellentétes értesülések keringenek róluk a külföldi lapokban. Válnak, mégis együtt nyaralnak? Vége a szerelmüknek, mégis minden szabadidejüket együtt töltik? Gyanús dolgok ezek, azonban a legjobb válóperes ügyvédek, köztük Laura Wasser szerint sem kell azért drukkolni, hogy mégis együtt maradjanak, mivel nem fognak!

Egy ügyes jogtudor tisztában van vele, hogyan is lehet úgy végigvinni a nagy nyilvánosság előtt egy válást, hogy az a legkevésbé se rombolja le az ügyfelei imázsát. Ha ezeket a fogásokat felfedezzük, szinte biztos, hogy egy jó ügyvéd elterelő hadműveletét láthatjuk csupán.

1. A hét elején derül ki, hogy az előző hét végén beadták a papírokat

Létezik olyan időpont, ami a lehető legjobb ahhoz, hogy egy sztárpár beadja a válókeresetet. Ez bizony a péntek délután, ugyanis ilyenkor a hírügynökségek a hétvégére való felkészülésre fordítják a legnagyobb figyelmet. Ha ünnep vagy hosszú hétvége előtt adják be a keresetet, még több időt lehet nyerni. Cseles, de bizonyára működik…

Gwen Stafani három gyermekével és férjével Gavinnel. Fotó: FilmMagic

Gwen Stafani és Megan Fox pár nap különbséggel adta be a keresetet 2015. augusztusában. Fotó: FilmMagic

2. Ha a pár egy teljesen más városban indítja el az ügyet

Los Angeles-ben kész öngyilkosság belevágni a procedúrába. Már csak azért is, mert egy ilyen hivatalos válókeresetbe szinte bárki belekukkanthat Kaliforniában, egyszerűen betekintést kell kérnie. Persze a dokumentumot nem lehet kivinni az intézményből, de töviről hegyire mindenki bemagolhatja, hogy például Gwen Stefani hogyan okolja a bébiszitterét házassága összeomlása miatt. Ha ez még nem lenne elég ok, hogy valaki egészen Phoenixig utazzon az diszkréció kedvéért, azt is jó tudni, hogy Los Angeles-i ügyintézők rendszeresen szivárogtatnak. Ha feltűnik egy-egy ismertebb név, azonnal leadják a drótot a bulvár magazinoknak.

3. Egyszerre két népszerű házaspárról is kiderül, hogy nincs tovább remény

Nagy szerencséje van egy ügyvédnek, ha egy időben két híres ügyfele is van. Ilyenkor a figyelem elterelése érdekében egy azon időpontra kell időzíteni a bomba robbanását, így mindkét párral kevesebbet foglalkoznak a lapok, mintha az adott időszakban csak egy celeb szeretné hivatalosan elválasztani életét párjától. Az ügyvéd persze ilyenkor nem mondja el klienseinek kikről is van szó, de erősen javasolja, hogy adott esetben tolják el, vagy hozzák előrébb a dátumot.

Itt épp kézen fogva érkeztek a reptérre 2014 márciusában, holott már több, mint egy éve folyamatban volt a válásuk. Fotó: GC Images

Banderas és Griffith itt épp kézen fogva érkeztek a reptérre 2014 márciusában, holott már több, mint egy éve folyamatban volt a válásuk. Fotó: GC Images

4. Egyik fél sem nyilatkozik, így a média csupán a sötétben tapogatózik és találgat

Egy ilyen kényes ügyben a legfontosabb dolog a diszkréció. Ha valamelyik fél fecseg, azonnal süllyed a hajó. Éppen ezért az ügyvédek mindig azt tanácsolják, hogy még a saját rokonaiknak se meséljenek a kenyértörésről. Pontosan ezért szokott előfordulni, hogy a szülők  határozottan állítják a magazinoknak, hogy gyermekük kiegyensúlyozott házasságban él és teljesen alaptalan még a feltételezés is, hogy válna. Sajnos a legtöbb esetben kiderül, hogy  minden megszellőztetett szakításnak van alapja, csak a kedves mamát még nem avatták be. Így történhetett, hogy Melanie Griffith és Antonio Banderas válásáról másfél évvel később cikkezett a TMZ, minthogy elindították a procedúrát.

 5. Zárt ülésen mondják ki a válást és a sajtónak esélye sincs exkluzívan beszámolni az eseményről

Óránként 1000 dollárért a sztárok felvehetnek egy saját bírót, aki az ügyüket végigviszi. Ilyen esetekben zárt ajtók mögött zajlik le a procedúra és az újságírók és fotósok nem jutnak be a tárgyalásra, de még csak a dátumról sem lesz senkitől fülesük. A kiválasztott bíró saját irodájában is fogadhatja a válni akaró házastársakat, így a szaftos részletekről tényleg csak a felek fognak tudni, na meg azok, akiknek kifecsegik. De ez ugye már nem az ügyvéd és nem is a bíró hibája.