Gyorssegélyt adna az LMP

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy emelkedjen az otthoni, családi feladatokat ellátók támogatása.

Szél Bernadett társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ezen feladatokat zömében szegénységi kockázatban élő nők látják el, akik “láthatatlan” munkát végeznek.

Budapest, 2014. október 2. Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke sajtótájékoztatót tart Zuglónak nincs több pénze a korrupcióra! címmel a Bosnyák téri piac főbejáratánál a párt zuglói polgármesterjelöltjével, Barta Jánossal közösen tartott köztéri fogadóóráján 2014. október 2-án. MTI Fotó: Beliczay László

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke.
MTI Fotó: Beliczay László

Az országgyűlési képviselő  kifejtette: a nőnap alkalmából beterjesztendő javaslatukban a gyermeküket egyedül nevelőkön, a sérült vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelőkön, valamint az idős, beteg családtagot ápolókon kívánnak segíteni.

Hozzátette: 5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának azon gyermekek után, akiket egy szülő nevel, valamint a gyedet és a gyest is 25 százalékkal növelnék. Az alanyi jogon járó ápolási díjat 30 százalékkal toldanák meg és visszaállítanák a méltányossági ápolási díjat is.

Szél Bernadett az összesen mintegy 120 milliárd forintos intézkedést gyorssegélynek nevezte, de mint mondta, azt is elvárják a kormánytól, hogy a civilekkel együttműködve dolgozzon ki olyan támogatási rendszert az említett csoportok számára, amely valóban hozzájárul megélhetésükhöz.