Ekkor érkezik a tartós napsütés

A hétfő esősen indul, de a hét közepétől több helyen is kisüt a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelezése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább kezdetben lehet némi szűrt napsütés. Keleten többfelé, középen és nyugton elszórtan várható eső, zápor. A Dunántúlon az északias, másutt a keleti, északkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul – közölte a met.hu.

Kedd

Keleten erősen felhős lesz az ég, és ott elszórtan várható eső, zápor. Másutt szakadozott lesz a felhőzet, napközben lehetnek erősen felhős időszakok, és néhol záporeső is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7, nyugaton -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szerda

Keleten erősen felhős lesz az ég, másutt több órára kisüt a nap, de napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Főleg keleten helyenként eső, zápor. Az északkeleti szél gyakran megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtök

Keleten gyakran lesz erősen felhős az ég, másutt viszont több órára kisüt a nap. A Tiszántúlon fordulhat elő helyenként eső, zápor. Az északi szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Péntek

Nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Csak helyenként alakul ki záporeső. Az északi, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombat

Megnövekszik a felhőzet, de emellett mindenhol lesz több-kevesebb napsütés. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.