Elhunyt a Grammy-díjra jelölt énekesnő - férje szívszaggató szavakkal búcsúzik

Joey Feek hónapokig küzdött gyógyíthatatlan betegségével, de a rák végül legyőzte őt.

Végleg feladta küzdelmét betegségével szemben Joey Feek, aki már hosszú ideje küzdött a méhnyakrákkal. A szomorú hírt férje, Rory Feek közölte weboldalán.

Joey Feek. Fotó: Facebook

Joey Feek. Fotó: Facebook"A feleségem álmai végre ma valóra váltak. Már a mennyországban van. A rák eltűnt, a fájdalom megszűnt és a könnyei is felszáradtak." - olvasható a házaspár blogján.

Az énekesnő tavaly ősszel tudta meg, hogy a kemoterápia ellenére is visszatért a rák. Az orvosai szerint a betegség egyik legagresszívabb formája támadta meg szervezetét, ezért nem volt sok esély a gyógyulásra. Joey novemberben jelentette be, hogy nem marad tovább kórházban és nem akar több kezelést, inkább másfél éves kislányával töltené maradék idejét. Ez a kívánsága végül teljesült, hiszen péntek délután, szerettei körében hunyta le a szemét.

Joey és Rory Feek. Fotó: Getty Images

Joey és Rory Feek. Fotó: Getty ImagesA Joey + Rory country duót idén Grammy-díjra is jelölték "If I need You" című dalukért, amit az énekesnő betegágyán ünnepelt meg. Az elismerést végül nem ők kapták, de a pár számára már a jelölés is nagyon sokat jelentett.

A csodás hangú tehetséget a családi farmon, a Tennessee állambeli Pottsville-ban kísérik utolsó útjára.