Digitális kitűzőkkel dobhatjuk fel ruháinkat

Mozgó gifekkel remekül kifejezhetjük érzelmeinket a virtuális világban. Egy svéd csapat úgy gondolta, miért ne használhatnánk ki ezt a technikát a valóságban is?

A stockholmi Pins Collective startup cég olyan digitális kitűzőket fejleszt, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók animációt vagy állóképeket felvonultató kitűzőket hozzanak létre és viseljenek.

A készülékek kerek, 8,6 centiméteres LCD-képernyőjét védőüveggel fedik be, mindegyikben egy mikroprocesszor, akkumulátor és bekapcsoló gomb található. Természetesen, a korábbi kitűzőkhöz hasonlóan tűvel rögzíthetőek a ruházathoz.A digitális kijelző „felöltöztetéséhez” a felhasználóknak először le kell tölteniük egy hozzá kapcsolt alkalmazást okostelefonjukra, majd eldönthetik, hogy egy már valaki által kreált képet alkalmaznak, vagy maguk készítenek egyet. Ha eredeti ötletet valósítanának meg, akkor szöveget, háttérképet, színt adhatnak hozzá, vagy feltölthetnek maguknak egy állóképet, gifet. Ezt követően csak a Használat kitűzőn-gombra kell kattintani, és a kép máris megjelenik rajta.

A fájlátvitel Bluetoothon keresztül történik. A mikroUSB-vel tölthető akkumulátor mintegy 2,5 órányi animált kijelzőt tesz lehetővé, az állóképet 74 óráig tudja megjeleníteni egy töltéssel.

A kijelző a fejlesztők szerint félig tükröző, félig háttérvilágításos, vagyis tartalma könnyen észlelhető bel- és kültéren is.

A digitális kitűzőt kickstarter program keretében fejlesztik.