Oscar - A legjobb animációs rövidfilm A Bear Story, a legjobb animációs film pedig az Agymanók

Az előbbit a Minionok, utóbbit a Toy Story karakterei adták át.

A legjobb egész estés animációs filmnek járó elismerést a Pixar stúdió kasszasikere, az Agymanók, a legjobb rövid animációért járó díjat pedig a chilei Bear Story kapta a 88. Oscar-gálán Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap.

Az Agymanók díját Pete Docter rendező, forgatókönyvíró és Jonas Rivera producer vehette át. A Pixar stúdiónak ez a tizenharmadik Oscar-díja.

Jonas Rivera amerikai producer (b) és Pete Docter amerikai rendező, miután átvették a legjobb egészestés animációs filmért járó díjat a 88. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2016. február 28-án. Az alkotók az Agymanók című filmjükkel érdemelték ki az elismerést. (MTI/AP/Invision/Chris Pizzello)A Bear Story alkotói közül Gabriel Osorio rendezőt és Paco Escala producert jutalmazták. Chilei alkotás először részesült az amerikai filmakadémia elismerésében. A Bear Story - spanyol címén Historia de un oso (Egy medve története) - a Pinkrobot nevű animációs műhelyben készült, és egy öreg medvéről szól, amely visszatekint az életére.

Gabriel Osorio (b) és Pato Escala a A legjobb egész estés animációs filmnek járó díjjal a 88. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2016. február 28-án. (MTI/EPA/EPA/Paul Buck)