Fél ház az iskolákban

Hétvégén a Facebookon 25 ezer szülő jelezte, hogy ma nem engedi iskolába a gyermekét, így tiltakozik a közoktatásban uralkodó állapotok ellen.

Domokos István, a Kossuth Rádió gyulai tudósítója az Erkel Ferenc Gimnáziumból azt mondta: az intézményben közel 500 diák tanul, jelenleg körülbelül „fél ház” van, és nagyjából ezt lehet elmondani a városban a többi intézményről is.

A kép illusztráció.

A kép illusztráció.



Pontos számot azonban nem lehet mondani, mert sokan betegek, és olyanok is akadnak, akiknek nincs első órájuk. A bejáratoknál pedig nem vezetnek katalógust – mondta a tudósító.
Gyula - 180 perc

A műsorban Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke arról beszélt? nem örültek neki, hogy a gyerekeket is bevonták a sztrájkba.

Megemlítette: eldurvuló vitákról is hallottak szülők között, ez pedig nincs jó hatással a gyermekekre. Azt sem tartják szerencsésnek, hogy a gyerek gyakorlatilag az iskolába járással szavaz valami ellen, illetve mellett. A kisebbek nem is tudják még, miről van szó, a nagyobbak pedig cikizésnek lehetnek kitéve, ha elmennek iskolába, illetve ha otthon maradnak – tette hozzá.



Beszélt arról is, hogy szerinte óriási feladatot végez a Köznevelési Kerekasztal. Nagyon sok területen van kompromisszum. Szeretnék azt, hogy a tanárok és a diákok nyugodtabban induljanak neki a következő tanévnek, rendezzék az adósságokat, a foglalkoztatást, a tanulói életutakat.
NOE - 180 perc