Oscar-gála: Megszólalt a sztárok magyar sofőrje

Nemcsak a filmcsillagok, hanem a szolgáltatók is készülnek az Oscar-gálára Los Angelesben. Vannak köztük magyar vállalkozók is. Egyikük, Vadas Roni limuzinnal utaztatja a világsztárokat a különböző vörös szőnyeges eseményekre is. A privát sofőr vasárnapját már jó előre lefoglalták. Ilyenkor egyébként szinte lehetetlen luxusautóhoz jutni a városban.

Vadas Roni hosszú évek óta dolgozik privát sofőrként Los Angelesben. Vállalkozása tíz autóval üzemel, ezen a hétvégén is szolgálatban van valamennyi, hiszen a világsztárok útban az Oscar-díjátadó helyszínéhez az ő szolgáltatását is igénybe veszik. Már hónapokkal ezelőtt foglaltak nála limuzinos személyszállítást.

A sztárok a minden luxussal felszerelt járműveket használják a különböző eseményeknél, de természetes van olyan, akinek sajátja van. A díjátadók szezonjában alkalmanként csaknem 250 limuzin cirkál Los Angelesben, így van ez az Oscar napján is. Mindegyik makulátlan, kívül-belül egyaránt.

A Dolby Színház előtt már kigurították a vörös szőnyeget, és minden készen áll a sztárok fogadására. A bevonulásról senki sem akar lekésni, így a menetidőbe beleszámítják a szigorú biztonsági átvizsgálást is, amely minden hasonló rendezvényen előírás.

A sztárfuvaros rutinos, jól ismeri a szabályokat és azt is, mi illik és mi nem, ha fontos embert szállít. Volt már példa szótlan és igen szórakoztató utasra is - emlékezett vissza. Van, aki már jó ismerősként üdvözli, ha ő veszi fel.A Los Angeles-i magyar limuzinos egyébként a filmsztárok mellett azok alkotásait is jól ismeri. A filmek szerelmese. Az Oscaron jelölt magyar alkotást, a Saul fiát is az elsők között látta, és rögtön magával ragadta a története. – A filmben sokkal közelebb kerültek az emberek a halálhoz, mint a korábbi holokausztalkotásokban – fogalmazott.

A legjelentősebb filmművészeti díj gálájának tehát minden apró mozzanata kidolgozott, így a logisztika is. Vadas úr most már csak abban reménykedik, hogy utasát egy Oscar-díjjal viszi haza a ceremóniát követően.