Ma polgármestert választanak Salgótarjánban

Időközi polgármester-választást tartanak Salgótarjánban ma; négy jelölt indul a választáson, amelyet az előző polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni.

Tóthné Kerekes Andrea, a nógrádi megyeszékhely jegyzője az MTI-nek elmondta: Salgótarján 31 ezer választásra jogosult lakója 40 szavazókörben adhatja le voksait reggel hat és este hét óra között.

Simon Tibor, a Fidesz polgármesterjelöltje. MTI Fotó: Komka Péter



Az időközi polgármester-választáson négy jelölt indul: Fekete Zsolt (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

Fekete Zsolt szocialista alpolgármester, baloldali polgármesterjelölt. MTI Fotó: Komka Péter



Dóra Ottó, Salgótarján 2014 októberében megválasztott szocialista polgármestere tavaly november 29-én, 53 éves korában halt meg.



Emődön és Kisrécsén polgármestert és képviselő-testületet választanak

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön és a Zala megyei Kisrécsén ma polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. Mindkét településen azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát.

Emődön a polgármesteri posztért három független jelölt indul, a nyolc képviselő-testületi helyért pedig huszonheten. A település választói névjegyzékében több mint négyezren szerepelnek.

Kisrécsén a polgármesteri posztért a jelenlegi független településvezető mellett a Magyar Munkáspárt jelöltje indul. A négy képviselői helyért hat független jelölt indul, egyikük sem volt tagja a távozó testületnek. A településen másfélszáz választópolgár szavazhat.

Szavazni reggel hat és este 7 óra között lehet.