Szitává lőtt autóval menekültek Dobogókőről

Két rendőrt is veszélyeztetett autójával menekülés közben egy tetten ért betörőpáros Dobogókőn. A kocsira célzott lövéseket is leadtak a rendőrök, de végül csak egy másik, az úton keresztbe állított rendőrautóval tudták megállítani. Egy évek óta üresen álló dobogókői hotelből próbált különböző fémtárgyakat ellopni a betörőpáros.

A zsákmányt az autójukba pakolták, de amikor el akartak indulni a parkolóból, rendőrök állták útjukat. A kocsi vezetője ekkor gázt adott és megpróbált elmenekülni.

Az egyik rendőrnek félre kellett ugrania, ezután adtak le figyelmeztető, majd célzott lövést a rendőrök – számolt be a szerda esti bűncselekményről Kállai Gábor, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vezetője az M1 Híradónak.

A rendőrök összesen öt figyelmeztető és kilenc célzott lövést adtak le a betörők autójára. Ők azonban a szitává lőtt kocsival tovább menekültek és csak akkor álltak meg, amikor nekiütköztek egy, az úton keresztbe állított rendőrautónak.

A Híradó értesülései szerint a sofőr csütörtökön még azt mondta a rendőröknek, hogy nem ő, hanem a társa vezette az autót. Amikor azonban figyelmeztették, hogy hamis vádért öt év börtönt is lehet kapni, visszavonta vallomását. Így is három bűncselekménnyel gyanúsítják.

A sofőr ügyvédje a Híradónak azt mondta, a férfi megbánta tettét.



A bíróság a szökés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Ha a bíróság bűnösnek találja és elítéli, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt halmazati büntetésként akár hat és fél évet is kaphat. A lopásért a másik eljárásban további három év börtönbüntetésre számíthat.