Rekordösszegű nyomravezetői díj a négyszeres gyilkosság ügyében

A svájci rendőrség rekordösszegű, 100 ezer svájci frankos (több mint 28 millió forintos) nyomravezetői díjat ajánlott fel pénteken annak, aki bármilyen információval segíteni tudja a hatóságokat egy decemberi négyszeres gyilkosság egy vagy több elkövetőjének felkutatásában.

A francia, német és olasz nyelven megjelent rendőrségi felhívást a 48 éves Carla Schauer-Freiburghaus, két fia, a 13 éves Davin és a 19 éves Dion, valamint utóbbi barátnője, a 21 éves Simona Fäs megölésének ügyében tették közzé.



A négy holttestre december 21-én bukkantak rá Schauer-Freiburghaus rupperswili házának romjai között, az észak-svájci Argovie kantonban. Az épületben előzőleg tűz pusztított.

A hatóságok először azt gondolták, hogy az áldozatok a tűzben haltak meg, ám a nyomozás során kiderült, hogy drótkötéllel és ragasztószalaggal megkötözték, majd valamilyen vágófegyverrel megölték őket.

"Közel két hónapig tartó intenzív nyomozás után ez a négyrendbeli gyilkossági ügy még mindig nincs felgöngyölítve" - írta közleményében a rendőrség. Aargau kanton államügyészsége ezért döntött úgy, hogy rekordösszegű díjat ajánl fel.
A rendőrség eddig 110 személyt hallgatott ki a rupperswili gyilkosságok ügyében.