Bakondi: szírek nem érkeznek Magyarországra

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint sokféle állam polgára érkezik Magyarországra, szírek, afgánok és irakiak azonban nem.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában felhívta a figyelmet, hogy hétfőn újabb rekordot döntött az illegális határsértők száma 2016-ban, ugyanis 119-en próbáltak bejutni Magyarországra.  Ez a szám idén másodszor haladta meg a százat - tette hozzá.



A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a migránsok 70-80 százaléka tesz kísérletet arra, hogy elfogása után elfogadtassa menekültkérelmét.

Bakondi György arról is beszélt, hogy Magyarország határain növelték a rendőrök és katonák létszámát, valamint az eszközöket is fejlesztették: egyebek mellett hőkamerákat és drónokat szereztek be.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint tavasszal tovább nő majd a migrációs nyomás, és Magyarország kész arra, hogy emberekkel és eszközökkel támogassa Macedónia és Bulgária határvédelmi törekvéseit, ha ezek az országok nyilatkoznak, hogy pontosan mire van szükségük.