Mosolyfagyasztó meglepetések - ezekkel a Valentin-napi tervekkel simán felsülhetünk

Elcsépelt és snassz ötletek miatt torkollik legtöbbször veszekedésbe a szerelmesek napja.

Most nem nyitunk arról vitát, hogy miért is ünnepelné bárki hazánkban "ezt a buta, költekezés orientált, amerikai ünnepet" (nem mi mondtuk) és nem is foglalnánk állást sem pro, sem kontra, egyszerűen csak leírjuk, mely ajándékokat, ötleteket kell hamar elfelejteni, ha emlékezetes napot szeretne rittyenteni kedvesének.

Röviden: ne kössük be a szemét, ne üljünk az ölébe, ne kérjük meg egy pláza közepén a kezét, kerüljük a páros extrém sportokat és a páros jóga is felejthető. Nem világos? Mutatjuk!



De, hogy konkrétabbak legyünk az alább felsorolt bakikat, legyen nő vagy férfi, bármelyik fél elkövetheti és pár pillanat alatt rémálommá válhat az extra romantikusnak tervezett nap.

Hagyjuk a közhelyeket!

Ha csak a párja térdei nem kezdenek el remegi a vágott virágok láttán, ne tudja le a napot egy rózsacsokorral és a bonbonokat is elfelejtheti, hiszen később még felhozható, mint az elhízásuk okozója. De a hölgyek is nyugodtan lemondhatnak a cuki üzenetes szívecskés párnákról és a hasonló mintájú alsónadrágoktól, hiszen úgy is a fiók hátuljában végzik.

Ne erőltessük a zavarba ejtő programokat!

Ha még friss a kapcsolat igazi vonzaloműző lehet, ha a választottunkat egy nehéz nap után cipeljük korizni, és az akciós kiszabadulós játékokért sem kap majd piros pontokat egy hősszerelmes. Ha minden áron ki szeretnének mozdulni, meglepi helyett puhatolózzanak, hiszen könnyen lehet, hogy a másik felünk kettesben romantikázna velünk odahaza.

 

Ez így túl snassz. Fotó: Rex Features

Ez így túl snassz. Fotó: Rex Features



Az éttermi vacsorának is vannak buktatói

Valentin-nap alkalmából szinte az összes felkapott étterem készül valami vendégcsalogató akcióval, szó szerint örömtáncot jár az, aki ilyenkor talál szabad asztalt. Azonban nem biztos, hogy ennyire önfeledten kell örülni a sikernek, hiszen nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a helyiségben valószínűleg nem csak Ön akar majd rózsaszín ködöt varázsolni kedvese szeme elé. Az pedig kifejezetten illúzióromboló, ha mindenhonnan cuppogások hallatszódnak.

+1 Ne erőltessük a dolgokat! Akarásnak, nyögés a vége...



De akkor mégis mivel lepjük meg a nagy Őt?

Legyen személyes, velősen ennyi a dolog nyitja. Szó nincs róla, hogy mélyen a zsebünkbe nyúlva kellene szerelmünknek ajándékot vásárolni. De ha nem is készülünk napok óta valami meglepetéssel az is megteszi, ha apró figyelmességekkel örvendezteti meg az alkalomból. Ha a párja kimerült háziasszony, mosogasson el helyette, ha dolgozó családfő, várja meleg vacsorával. Ez ilyen egyszerű!

Aki pedig nem híve a túláradó gesztusoknak és a háta közepére sem kívánja ezt a vattacukros napot, tüntetésként még mindig kiírhatja Facebookjára, Will Farrel örökzöldjét: "Ha szomorú vagy amiatt, amiért egyedül vagy Valentin-napon, jusson eszedbe, hogy az év többi napján sem szeret senki!" :)